vijesti

Zbog relativno niskog sadržaja VOC premaza na bazi vode, oni postaju sve popularniji među potrošačima.Međutim, za neke boje na bazi vode, otkrit ćemo da ako se ne tretiraju na vrijeme, lako je proizvesti rupe od mjehurića i riblje oči, ali neke neće.Šta je misterija u sredini?Odgovor je sa ili bez dodavanja sredstva protiv pjene na bazi vode.

Koji su aditivi uključeni u premaze na bazi vode
Premazi na bazi vode se uglavnom formulišu sa vodom kao otapalom, a u procesu formulacije će se dodati različiti aditivi, kao što su: sredstvo za sušenje, sredstvo protiv plijesni, fungicid, ko-otapalo, zgušnjivač, itd., za jačanje performanse premaza na bazi vode.

Zašto se boje na bazi vode stvaraju plikovi
Iz gore navedenih aditiva možemo vidjeti da većina aditiva sadržanih u premazima na bazi vode pripada površinski aktivnim tvarima.y1

što može lako uzrokovati stvaranje pjene.Naročito u procesu miješanja mašine za proizvodnju premaza, lakše je proizvesti veliku količinu pjene, a to je teško eliminirati.Razlika između toga zašto se neki od njih pjene ili zašto se neki od njih ne pjene leži u tome da li se dodaje sredstvo protiv pjene na bazi vode ili ne.

Defoamer na bazi vode može ciljati na problem pjene premaza na bazi vode, postoji dobar učinak odpjenjivanja i inhibicije pjene, za problem pjene premaza, ne pričajte o tome.Stoga se neki premazi na bazi vode ne pjene jer sadrže sredstvo protiv pjene za premaze na bazi vode.

Dodavanje sredstva protiv pene na bazi vode u boju na bazi vode je uporedivo sa povećanjem kvaliteta boje.Dobar je partner premazima na bazi vode.

Prednosti antipjenušavog premaza na bazi vode
Defoamer na bazi vode izrađen je od organskog polieter estera kao glavne komponente posebnim postupkom.

Prednosti su: dobra emulgacija, jaka disperzibilnost, brzo otpjenjenje i inhibicija pjene.Za premaze na bazi vode problem pjene, neće imati negativan utjecaj na sistem, nije lako izbjeljivati ​​uljnu razbijenu emulziju.Jednostavan i jednostavan za korištenje.Izvorni proizvođači, visoka cijena performansi, povoljnija cijena.
y2


Vrijeme objave: 15.08.2022